Çocuk felcine destek için konser verecekler

Çocuk felcine destek için konser verecekler
HOLLANDA Kraliyet Rotterdam Gençlik Senfoni Orkestrası, İzmir Mavişehir Rotary Kulübü ile Hollanda Türkiye Büyükelçiliği iş birliğiyle 'Çocuk Felcine Son' kampanyasına destek vermek amacıyla, kentte konser verecek.
İzmir Mavişehir Rotary Kulübü ve Hollanda Türkiye Büyükelçiliği, çocuk felcine karşı kampanyasına Hollanda Kraliyet Rotterdam Gençlik Senfoni Orkestrası'nın gerçekleştireceği üç konserle destek verecek. Hollanda Kraliyeti sponsorluğunda gerçekleşecek sanat organizasyonuna Olten Filarmoni Orkestrası da eşlik edecek. Karşıyaka Belediyesi Çocuk Korosu'nun da katılacağı konserlerde 130 genç yer alacak. Etkinlik kapsamında yaşları 15 ile 19 arasında değişen 70 Hollandalı genç, kentte ağırlanacak. İlk konser 23 Ekim'de Alsancak Gündoğdu Meydanı'nda halka açık olarak gerçekleşecek. İkinci konser 24 Ekim'de Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde olacak. 25 Ekim Cuma günü ise Karşıyaka Belediyesi Hikmet Şimşek Sanat Merkezi'nde orkestra sahne alacak. Hollanda Kraliyet Rotterdam Gençlik Senfoni Orkestrası'nın, Uluslararası Rotary'nin 'Çocuk Felcine Son' kampanyasına destek olmak amacıyla 24 Ekim'de Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde vereceği konser, Jim Roodnat Şefliği'nde, Adil Kerem Solistliği'nde gerçekleşecek.
Dünyanın en önemli çalgı yapımcıları dördüncü kez İzmir'de
Dünyanın en önemli çalgı yapımcıları dördüncü kez İzmirde
İZMİR Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı'nın (İKSEV), Dokuz Eylül Üniversitesiyle düzenlediği 'Uluslararası Çalgı Yapım Atölyesi ve Sergisi' dördüncü kez 4-8 Kasım tarihleri arasında İzmir'de düzenlenecek.
'4'üncü Uluslararası Çalgı Yapımı Atölyesi ve Sergisi',  İKSEV ve Dokuz Eylül Üniversitesi'nin işbirliğiyle İzmir'de gerçekleştirilecek. Keman yapımcıları Nicolas Gilles, Wolfram Neureither ve DEÜ Devlet Konservatuarı Öğr. Gör. M. Ufuk Güler, tecrübelerini yurtiçi ve yurtdışından gelecek öğrenci ile akademisyenlerle paylaşacak. İki grup halinde yapılacak atölyede, öğrenciler '3'üncü Çalgı Yapım Atölyesi'nde yapımına başlanan viyolayı bu sene bitirerek konser vermeye hazır hale getirecek, diğer grup ise kendi projeleri üzerinde çalışacak.
Sergide bu yıl atölye çalışmasında yer alan ustalarla birlikte Türkiye'den ve yurt dışından 15 keman yapımcısının ürettiği keman, viyola, viyolonsellerden oluşan 50'ye yakın çalgı yer alacak.  Atölye çalışması, etkinlik süresince iki de konsere ev sahipliği yapacak. 4 Kasım'da etkinliğin açılış konserinde Doç. Alper Kazancıoğlu, Doç. Melek Göküstün ve Öğr. Gör. Özlem Ebesek, Türkçe aryalardan oluşan bir konser verecek. 8 Kasım'da ise kapanış konserinde ise Japon Keman virtüözü Nobuhiko Asaeda ve Doç. Suzan Şenol konser verecek. Atölye çalışmasının düzenlenmesine öncülük eden Andy Lim ve D.E.Ü. Devlet Konservatuvarı Öğr. Gör. M. Ufuk Güler, bu atölye çalışmasının alanında Doğu Akdeniz'in en önemli etkinliği olduğunu ve önümüzdeki yıllarda da etkinliği Avrupa'da ses getirecek bir boyuta taşımayı planladıklarını dile getirdi. 'Çalgı Yapımı' konulu seminerin de verileceği atölye, Japon keman sanatçısı Nobuhika Asaeda'nın piyanist Doç. Suzan Şenol ile birlikte vereceği konser ile atölye sona erecek.

Yorum Gönder

0 Yorumlar