İzmir Barosu'nun yeni başkanı Sefa Yılmaz oldu

 

İzmir Barosu’nun olağan genel kurulu yapıldı. Dört gruptan beş adayın yarıştığı seçimlerde kazanan Çağdaş Avukatlar Grubu’nun adayı Sefa Yılmaz oldu.

Son Dakika: İzmir Barosu'nun yeni başkanı Sefa Yılmaz oldu
Abone Olgoogle-news

Baro başkanlığı için Çağdaş Avukatlar Grubu’ndan Sefa Yılmaz, Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu’ndan İlke Erol ve Ali Barış Ercan, Mücadeleci Avukatlar Grubu’ndan Tacettin Çolak ve Avukat Hakları Grubu’ndan Hüseyin Karakoç yarıştı.

ZAKIR KAYA KITAPLARININ 2.BASKISI ÇIKTI ILETIŞIM KURMAK IÇIN TIKLAYINIZ.

12 bin avukatın üye olduğu İzmir Barosu’ndakiresmi olmayan sonuçlara göre Çağdaş Avukatlar Grubu adayı Sefa Yılmaz, 3 bin 369 oy alıp, 1529 oy alan en yakın rakibi Avukat Hakları Grubu adayı Hüseyin Karakoç’a 1800 oy fark atarak başkan oldu. Üçüncü sırayı 1452 oy alan Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu’ndan Ali Barış Ercan, dördüncü sırayı ise 1223 oyla yine Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu’ndan İlke Erol aldı. Mücadeleci Avukatlar Grubu adayı Tacettin Çolak da 1840 oyla beşinci sırada kaldı.

(Sefa Yılmaz)

‘NEFRET DİLİ KAYBETTİ’ 

Yeni baro başkanı Sefa Yılmaz, İzmir Barosu seçimlerinin nefret dilinin asla kabul edilebilir bir dil olmadığını gösterdiğini ifade ederek “Nefret dilini kullananlar bu seçimi kaybetmişlerdir. Demokrasiye, insan haklarına, hukukun üstünlüğüne, laik, demokratik, sosyal hukuk devletine inanan, insan haklarına inanan, kadından, çevreden, LGBTİ+ bireylerden yana olan Çağdaş Avukatlar Grubu, azımsanamayacak bir farkla kazanmıştır. Meslektaşlarımızın haklarını, mesleğimizin etik değerlerini korumaya devam edeceğiz” dedi.


Yorum Gönder

0 Yorumlar