NEFES____Mine Sarmış

 NEFES

Hayat pamuk ipliğine bağlı ve yüce yaradanın bizlere bahşettiği nefesin mucizesini, değerini anlamak için nefessiz mi kalmak gerekiyor?


Doğum tire(-) ölüm.

Hayat bir tireden ibaret ve bütün bir hayat dediğimiz o tirede... artık ne kadarsa kaderinde yazılı ömür denen sınav tahtası.

Ve bir an...

Bir sonraki anımızı bilemediğimiz. 

Bazen cesaretiniz mi yoksa sabrınız mı deneniyor bilemiyorsunuz. Ve şok ediyor hayat o bazı anlarla.Ve bazen hayat film şeridi gibi geçer gözlerinizin önünden. Kimseye veda edemedim dersiniz. Daha yapacaklarım da vardı zaman mı doldu yoksa deriz. 

İnancı olanın duaları hep yürekte dildedir.

Bazen kolunuzu çimdiklediğinizde canınız acısını hissederken, bir yerlerde ışıksız ve havasız kalmak ya da öyle hissettiren herşey daha çok yakar belki de canınızı o çimdiklediğiniz yaşama dair canınızı.

Buyrun işte bambaşka birer sınav daha.

Öyle işte.

Hayat bir andı. Aslında ölümden korkmadım hiç yaşamaktan korktuğum kadar. Ama işte bizler aciz birer kul. Ama aslında yaratılmışların en üstünü de "İnsan".

Kader ile satranç oynar gibi oluyor bazı anlar. Ve bizler adı yaşamak olan mucizenin değerini böyle anlarda tahlil edebiliyoruz galiba sadece.

Sonrası nasıl çıkardılarsa, çıkardılar bizi o çıldırma noktalarından.. Ve bütün gücünüzü toplamaya çalışıp  böyle işte Hayat dedik hep polyannacılık oynayarak.

Değer kıymet vermek bu oyunun en önemli unsuruymuş aslında.

Değer kıymet veriniz sevdiklerinize karşılık almayı beklemeden. Yaradandan ötürü sevin en önce. Herkes sizin hissetiğinizi size hissetmek zorunda da değil fıtrat ve nasip meselesi galiba birazda bu.

Ve sonra ne mi oluyor?


O zaman, o size en yakın olan sevdiklerinizden,   saydıklarınızdan, ödün verdiklerinizden aslında o çok kolay gelebilecek alaka, sevgi, saygı gelmiyor mu?

İşte orası kaderin  sabır kapısı.

Ve bir de bakmışsınız ki, hiç bir kan bağı olmayan, ama kalp bağı, can bağı, ruh bağı, yol bağı en önemlisi vefası,vicdanı, hatrı olanlardan gelir o nefes.

Doğum tire ölüm...

Hayat bir nefeslik an.

Ömrünüz sağlıklı ve uzun, mutlu ve farkındalıklarla dolu olsun iñşallah.

Hayatınız  sevgilerinizle dolsun.

Sevgilerimle.




____Mine Sarmış

#MinelAşk

Yorum Gönder

0 Yorumlar