CHP'li Yiğit'ten kadınlara: "Tercihiniz kaderiniz olacak"

CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlayarak kadınlara “Tercihiniz kaderiniz olacak" dedi.CHPli Yiğitten kadınlara: Tercihiniz kaderiniz olacak

CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada Cumhuriyetin ilanıyla birlikte çağdaş Türkiye mücadelesinde kadın - erkek eşitliğinin yaşama geçirildiğini ancak bugün pek çok ülkenin gerisinde kaldığını öne sürdü. Yiğit, şunları söyledi:
“Bütün dünya da kadınlar, ekonomik sosyal ve kültürel dönüşümlerin öncüsü olmuşlardır. Ülkemizde de cumhuriyetin ilanıyla birlikte çağdaş bir Türkiye mücadelesinde kadın- erkek eşitliği hayata geçirilmiş ve kadınlar pek çok ülkeden önce seçme ve seçilme hakkını elde etmiştir. Ancak yapılan yasal düzenlemelere rağmen ne yazık ki bugün, Türk kadını çağdaş dünyanın çok gerisinde kalmıştır. Türkiye, hala biyolojik farkı nedeniyle kadın-erkek eşitliğine inanmayan, hak ve özgürlükleri kısıtlayan, şiddetin her geçen gün arttığı muhafazakâr bir ülke konumundadır. Bu bağlamda son on yıllık araştırmalara baktığımızda, ciddi bir zihnî gerileme içinde olduğumuz görülmektedir. Bu noktada Mustafa Kemal Atatürk'ün 'ruhunuzu ve özgürlüğünüzü baskılardan kurtarın' sözü bizim yol göstericimiz olmalı, kadının ekonomik, sosyal, kültürel açıdan güçlendirilmesine yönelik politikalar geliştirilmelidir."

Yorum Gönder

0 Yorumlar