Ayşe Özlevent :AYIKLAYALIM PİRİNCİN TAŞINI,TAŞLARINI...

Doğaya aykırıdır ,bir insanın dört dörtlük olması! Mutlaka hatalarımız ,yanlışlarımız olacaktır.Çocuk bile düşe kalka büyüyor ve düşmemeyi öğreniyor. Birey olabilme ve  davranışlarımızın örnek  teşkil etmesi önemlidir.Ömrü yetmez kimilerine ,kimilerine ise bol kepçedir.İnsanın elinde değildir ,yazılı kaderini  sil baştan yapmak.Belli noktalarda doğru ,radikal kararları vermek ve uygulamak  ise :en büyük lüksü.




Kimse kimseden asla üstün değildir !  İç güzelliğimiz ve manevi çizgimizle birbirimizden ayırt ediliriz.Hepimizi ,bağ ,bahçe ,tarlaya hayali de olsa gidelim.Ektiğiniz her ne ise :bir süre sonra size ürün (sebze ,mevye vb) olarak döner.Ne yazık ki: bazen de istenildiği gibi olmaz! Elimiz de olmayan nedenlerle...Evet pirincin ,mercimeğin,nohutun ... içinde taş taşlar vardır.AYIKLADIKTAN sonra ,sofralarımızı lezzetli yemek olarak süslerler.İllaki yaşamımızda da;ayıklanması gereken  olacaktır.Az zamanda  çok işler  yapabilmek,yaptığımız işlerin de arkasında olmalıyız.





2014 yılının ilk günlerini yaşıyoruz.Çok kısa bir süre sonra seçim günü gelecek.Seçim gününün ardından :farklı bir Türkiye geliyor.O  kadar çok badireler ,savaşlar,yokluklar yaşayıp ,yıkılmadık,yıkılmayacağız da!





Ülke olarak zor  bir süreçten geçiyoruz.Er ya da geç bir şekilde: bu kaos,bu bilinmezlikten barış ve güzelikle çıkacağız.Hiçkimsenin şüphesi olmasın !Birbirimizin ,geçmiş ve geleceğine gölge olmamak şartı ile! Herşeye çare var da :bir tek ölüme çare yok!Birlik ve beraberlikle ülkemiz ve dünyamız her sorunun üstesinden gelecektir


Yorum Gönder

0 Yorumlar