MHP’den seçim için çağrı

MHP’den seçim için çağrı

MİLLİYETÇİ Hareket Partisi (MHP) İzmir İl Başkanı Necat Karataş, 1 Kasım Genel Seçimleri ile ilgili olarak siyasi partilere, "Gelin, İzmir’in yaşama alışkanlıklarına aykırı faaliyetlerden kaçınalım, görüntü ve gürültü kirliliğine sebep olacak, çevreye rahatsızlık verecek propaganda girişimlerinden uzak duralım" çağrısı yaptı.

Seçimlerin çok büyük maliyetlerle yürütüldüğüne dikkat çeken MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş, yaptığı yazılı açıklamada, "İzmir’in kendine mahsus üst derecede çağdaş bir kimliği ve yaşama alışkanlıkları var. Meselelere karşı demokratik bir yaklaşım tarzı var. Seçimlerde bu farklı ve güzel anlayışı örselememek gerekir. İzmir’in yaşama alışkanlıklarına aykırı davranarak insanlarımıza huzursuzluk vermemeliyiz. Bu anlayış biz İzmirli siyasetçilerin şiarı olmalı" dedi.
Karataş, siyasal çalışmalarda önceliklerinin insana saygı olduğunu söylerken, seçim faaliyetlerinde de okulların açık olması sebebiyle ses düzenli araçlardan en çok öğrenci ve öğretmenlerin rahatsız olabileceğini vurguladı. Karataş, "Ses düzenli araçların bu konuda büyük rahatsızlık verdiği ortada. Öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin dikkatinin dağılmasına iznin vermeyeceğiz. Aynı zamanda seçim arabaları ve adayların konvoylarının trafiği sıkıntıya sokacak davranışlardan da mümkün olduğunca uzak durması gerekiyor. Biz MHP İzmir il teşkilatı olarak bu konuda azami gayret sarf edeceğiz, gürültü kirliliğine izin vermeyeceğiz" diye konuştu.
Tek sorunun gürültü kirliliği olmadığını vurgulayan Necat Karataş şöyle devam etti:
"Aynı zamanda görüntü kirliliği de var. Bu da büyük rahatsızlık sebebi. Bu konuda da İl Seçim Kurulu’nun ve yetkili mercilerin izin verdiği alanların dışında bayraklama ve afişleme yapmayacağız. Aşırılıklardan uzak duracağız. Bu aynı zamanda milli servete sahip çıkmaktır. Bu konuda da kararlıyız. Demokrasi beşiği İzmir’in bu konularda bize destek vereceğine inanıyorum. Diğer iki siyasi partiyi de bu çağrımıza davet ediyorum. Gelin çevreye zarar vermekten kaçınalım, gürültü ve görüntü kirliliğinden uzak duralım; İzmir’in yaşama alışkanlıklarına aykırı davranmayalım. Biz MHP olarak bu konularda hassasız. Bu hassasiyet ve çağdaş davetimize AKP ve CHP’nin de icabet etmesini ve aynı hassasiyeti göstermesini bekliyoruz. Diğer iki partinin de davetimize iştirak edeceğine inanıyorum ve davetimi tekrarlıyorum."
MHP İl Başkanı Necat Karataş, basın kuruluşlarından da bu dönemde tarafsız yayınlarını sürdürmelerini beklediklerini dile getirdi.

Yorum Gönder

0 Yorumlar