''KADINIM'' Kadınlar sadece Ailesinin maddi sıkıntısı yüzünden çalışmak zorunda kalmıyor.

       
Modern çağ ile birlikte artık bazı gelişmiş ülkelerde kadınlar iş ve kariyer yerine aileyi tercih etmeye başlıyormuş. Demek ki kadınlar kariyerin mutluluk getirmediğini yaşarak anlamışlar. Çalışan bir bayan olarak, yüzde yüz doğru demekte zorlanıyorum. Neden mi… Hiçbir şeyin garantisi yok ki. Mutluluğun ve huzurun garantisi olsun. Hatta şu aldığımız nefesi birkaç saniye sonra alıp alamayacağımızı bile bilemiyorum ki… Bence kadın olarak toplumla içli dışlı olmak ve çalışmak üretmek gerek.
—Püüffff puhhh…
Ülkemizde bu kadar çok çalışma arzusu ile dolu dolu olması, Avrupa da ise kendi çocuklarını kendi evinde bakan maaş bağlayarak cazip hale getirmişler. Çözüm kadını eve bağlayarak maaş sahibi olan insanlar değil ki… Kadın evde çocuklarını bakmakla her şey bitmiyor ki.. Kadın kadın olmanın güzelliklerini inceliklerini kibarlıklarını gittiği her yerde ışık gibi saçmak zorunda… Keşke kadını maaş bağlayıp evde tutmak çözüm olsa….
—Püüfff puhhh..
Bence kadınların Kadının çalışması gerektiğini yediden yetmişe herkese benimsetilmeli Kadınlar çalışmalı mı, çalışmamalı tartışmasından çok kadınların çalıştığı ortamları biraz daha ailesine ve topluma faydası olacak şekilde ferahlaştırılmalı…Erkek kadın tartışmalarından uzaklaştırılmalı.. Yetenek ve emek olarak bakılmalı… Duygusal zararlardan uzak tutacak iletişimler kurulmalı…
—Püüfff puhhh..
Bir kadında kariyer derdi varsa Eğer…Durum vahimdir. Zaten. Yanındaki diğer kadınların çalışmaları kabullenemez. Çekemez. Kıskanır. Kariyer derdinden çok yaptığımız için emek ve yetenek olduğunu bilmek gerekiyor. Bir kadın kariyer derdinde ise Kendinden yukarıdaki şeflerine amirlerine müdürlerine.. sürekli dedikodu ve fesatlık taşır. Düşünmek lazım bir kadının kapatisesi günde 70- 80 evrak mı … ??????
Aceppp Yalanlar dolanların olmadığı bir iş ortamı olması gerek bence…
—Püüfff puhhh..
Yine de kariyer derdi olan bayanları acıyarak. Kendi haline bırakıyorum. Çünkü mutlaka bir gün kendileri bu oyunun tuzağında kaybolacaklardır. Hiçbir yapılan haksız eleştiri ve haksızlık karşılığını bulmadan. Sona ermez..
—Püüfff puhhh..
Kadınlar sadece Ailesinin maddi sıkıntısı yüzünden çalışmak zorunda kalmıyor. Ben buna inanmıyorum. Çünkü hangimizin evinde bir teknoloji aleti eksik acep.. kız kardeşine bakması ev kirası vb bunlar artık çok çok az denecek kadar. Azaldı. Tüm bayanlar daha iyi bir gelecek daha iyi hayat, daha iyi bir eş, daha iyi bir anne ,daha iyi bir memur, olmak daha iyi bir kul olmak için yarışıyor.

Dünya güzel. Dünyanın kelime hali bile mükemmel. Sınırsız güzellikler barındıyor yüreğinde. Çiçekleri, papatyaları, ağaçları, şehirleri, kuşları, martıları, arabaları,, Yani neler yok ki… Dünyada…
—Püüfff puhhh..
Bunun da farkında olmak lazım. Bu dünya yaşıyorsak. Kadınca çalışmak gerekiyor. Kendimiz için. Çocuklarımızı ulus, dil, din ve gelenek meselesi yapmadan daha saygılı bir şekilde yetişmek için. Örnek olmak için.
—Püüfff puhhh..
Doğaya olan davranışımızla, nehirlerimizi, denizlerimizi, akarsularımızı kirletmeden. Ağaçlarımızı kesmeden çiçeklerimizi koparmadan..Doğayı bozmadan .. Kadın gözüyle doğayı görebilmek için. Kadınların çalışması gerekiyor. Konuşan, gülen, kahkaha atan, güzel çocuklar yetiştiren, çalışan, üreten, okuyan, kendisine bakan, güzel kadınlar! Ve bütün kadınlar güzeldir, Ve bütün k adınların çocuklarına bıraktığı sevgi yönünden büyük bir serveti vardır.
—Püüfff puhhh..
Kısacası… Nazım Hikmet Ran in şiirindeki umursamaz tip kadınlardan olmamak gerekiyor. Sevgimle kalın
Ne atom bombası
Ne Londra Konferansı
Bir elinde cımbız
Bir elinde ayna;
Umrunda mı dünya        

Yorum Gönder

0 Yorumlar